Broneeri laud!
Home / Retseptid / Kala / Hautatud lõhe koos pruuni riisi ja köögiviljadega
Hautatud lõhe koos pruuni riisi ja köögiviljadega

Hautatud lõhe koos pruuni riisi ja köögiviljadega

Esitame teile suurepärast retsepti – hautatud lõhe koos riisi ja köögiviljadega. Vähe sellest, et retsept pole keeruline, on valmistatav roog ka väga kasulik.

Lõhe, 400 g;
Porru, 1 vars;
Šalottsibul, 1 spl;
Taimeõli, 2 spl;
Porgand 1 tk;
Selleri vars, 1 tk;
Suhkur, 1 tl;
Küüslauk, 2 küünt;
Maitse järgi soola ja valget jahvatatud pipart;
Hele sojakaste, 75 ml;
Pruun basmatiriis, 200 g.

Aja vesi keema, kalla sinna riis. Keeda vastavalt juhisele. Kurna liigne vesi ära. Selle aja jooksul kuumuta ahi 180 kraadini. Eemalda kala luud ja nahk, et saada filee. Lõika filee keskmise suurusega tükkideks.

Lõika porru ja šalottsibul tükkideks, riivi porgand, haki peeneks seller. Kuumuta õli kuumakindlas anumas, lisa sinna köögiviljad. Pruunista neid 10 minutit. Lisa suhkur ja peenestatud küüslauk. Kuumuta veel veidi – üks või kaks minutit. Nüüd lisa kala, sool ja pipar, kalla juurde sojakaste ja neli lusikat vett. Kata kaanega ja aseta 15 minutiks praeahju. Pärast selle aja möödumist võta kala ahjust välja ning lase tal veel viis minutit tõmmata. Meie hautatud lõhe ongi valmis!

Serveeri järgmiselt: tõsta riis kahele taldrikule ning aseta peale valmistatud kala tükikesed.

Kirjuta kommentaar

Your email address will not be published.Vajalikud väljad on märgitud *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *

Scroll To Top