Broneeri laud!
Home / Retseptid / Liha / Kanarind mee-ingveri glasuuris, juurvilja-tagliatelli ja õhuline apelsinikaste
Kanarind mee-ingveri glasuuris, juurvilja-tagliatelli ja õhuline apelsinikaste

Kanarind mee-ingveri glasuuris, juurvilja-tagliatelli ja õhuline apelsinikaste

Kanarind 1 tk/200g
Sool, värskelt jahvatatud valge pipar, oliiviõli
Ingver 20g
Mesi 15g
Porgand 95g
Tsukiini 95g
Mustrõigas 65g
Porrulauk 95g

Kaste:

Apelsinid 4 tk/800g
Vahukoor 75ml
Või 70g
Sool, Suhkur

Linnuliha

Puhastame kanaluud lihast ja nahast, lõikame väikesed fileetükid, et liha küpseks ühtlaselt. Fileed katva naha sisse teeme paralleelsed sisselõiked ( Naha alust liha mitte lõigates).

Juurviljad

Võtame pika ja ühtlase porgandi, rohelise ja mahlaka porrulaugu, noore tsukiini ja mustrõika juure. Pestud ja puhastatud juurviljad lõigata pikkupidi ühepaksuseks (1,5mm) ( ideaalselt sobib juurviljalõikur). Ettevalmistatud juurviljad lõikame ühtlasteks 6-7mm ribadeks. Värskuse ja värvi säilitamiseks panna juurviljad külma vette.

Kaste

Pressime neljast suurest apelsinist mahla väikesesse kastrulisse ja paneme väikesele tulele. Lisame suhkrut, soola ja laseme keema (suhkru kogus oleneb apelsinide magususest). Mahla paksenedes lisame pideva segamise käigus vahukoore ja keedame 10 minutit. Seejärel lisame väikesel tulel pidevalt segades toatemperatuuril hoitud võid. Segame kuni või täieliku sulamiseni ja ühetaolise konsistentsi saavutamiseni. Või annab kastmele elastsuse ja tiheduse. Kastmes peab ülekaalus olema suhkru magususest ja või õrnusest kantud apelsinide maitse.

Jätkame?

Olles lõpetanud kõik vajalikud ettevalmistused, asume lõppstaadiumi juurde, mis peab kulgema kiiresti ja viivitusteta. Praeahi 180°С, pliidil keedame vee blanšeerimiseks, lisame sinna soola, suhkrut ja oliiviõli. Ajame praepanni kuumaks, määrime oliiviõliga ja asetame sinna kanafileed nahaga allapoole. Küpsetame, kuni nahk muutub kuldpruuniks ja krõbedaks, siis keerame ringi ja määrime filee ohtralt ingveri- ja meemarinaadiga (mesi on segatud ingverimahlaga). Maitsestame soola ja valge pipraga. Paneme 11 minutiks praeahju. Samal ajal blanšeerime juurvilja-tagliatelli. Keevasse vette lisame minutiliste vaheaegadega rõika, porgandi ja seejärel üheaegselt tsukiini ja porrulaugu. Juurviljad peavad jääma seisundisse al dente (mitte liiga pehme).

Asetame kastme pliidile, lisame poolmagusat gaseeritud veini ja, et kaste ei kihistuks, segame seda pidevalt kuni keemiseni.

Serveering

Moodustame sõelal nõrutatud juurviljadest taldriku keskele kõrge pesa. Kroonime juurviljad küpsetatud kanarinnaga (kont ja nahk ülespoole) ja valame sellele apelsinikastet. Garneeringuks kasutame tüümianioksakest.

Head isu!
Viktor Shlenduhhov

Kirjuta kommentaar

Your email address will not be published.Vajalikud väljad on märgitud *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *

Scroll To Top