Broneeri laud!
Home / Uudised / Küüslaugu söömine vähendab kopsuvähi riski poole võrra
Küüslaugu söömine vähendab kopsuvähi riski poole võrra

Küüslaugu söömine vähendab kopsuvähi riski poole võrra

Vaid paar korda nädalas toore küüslaugu söömine vähendab riski haigestuda kopsuvähki peaaegu kaks korda, edastas Daily Mail.

Hiinas täiskasvanute seas läbiviidud uurimus näitas, et inimestel, kelle igapäevatoit sisaldab toorest küüslauku, vähenes haigestumisrisk 44%. Teadlased märkisid, et isegi suitsetajatel vähenes oht haigestuda kopsuvähki peaaegu 30%.

Jiangsu provintsi Haiguste Kontrolli ja Ennetamise Keskuse (Jiangsu Provincial Centre for Disease Control and Prevention) teadlased võrdlesid alates 2003. kuni 2010. aastani 1424 kopsuvähki põdevat inimest 4500 terve inimesega. Nad ei suutnud kindlaks teha, kas töödeldud küüslaugu söömisel on profülaktiline toime selle vähiliigi vastu, kuid toores küüslaugus sisalduv allitsiin on vaieldamatult kasulik. See aine pärsib rakkudes olevate vabade radikaalide tekkimist.

Kopsuvähi peamine süüdlane on suitsetamine. Statistika näitab, et suitsetajatel diagnoositakse kopsuvähki 80% juhtudel. Kümnest haigestunust elab vähem kui üks üle viie aasta.
Varasemad Lõuna-Austraalia Ülikoolis (University of South Australia) läbiviidud uurimused tõid samuti välja argumente küüslaugu kasuks, ta avaldab organismile profülaktilist toimet. Seega, küüslaugu söömine vähendab peaaegu kolmandiku võrra pahaloomuliste kasvajate nagu näiteks soolevähi teket.

Kirjuta kommentaar

Your email address will not be published.Vajalikud väljad on märgitud *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *

Scroll To Top