Broneeri laud!
Home / Uudised / Punane vein sisaldab raud, mis muudab kala maitse viletsaks
Punane vein sisaldab raud, mis muudab kala maitse viletsaks

Punane vein sisaldab raud, mis muudab kala maitse viletsaks

Jaapani teadlane Takayuki Tamura tõestas teaduslikult, miks selline joogi-toidu (vein ja kala) kombinatsioon kunagi kasutusele võeti, kirjutab China Daily.

Tamura kinnitusel toon punane vein kalas esile ebameeldiva maitse. Selle maitse põhjuseks on punases veinis leiduv raud.

“Mõned veinid sisaldavad rohkem rauda, teised vähem. Avastasime, et punase veini rauasisaldusest sõltus, kui tugev ebameeldiv maitse kalast tekkis,” selgitas teadlane.

Teadlased uurisid 38 maailma erinevas piirkonnas toodetud punast veini, 26 valget veini, kahte tšerrit, ühte portveini ja ühte madeira veini.

Neis veinides sisalduvaid aineid analüüsiti. Neid veine lasti siis vabatahtlikel katsealustel juua mereandide juurde.

“Mida rohkem veinis sisaldus rauda, seda tugevam oli mereandide ebameeldiv järelmaitse. See maitse vähenes või kadus, kui lisasime jookidele rauda siduvat ainet,” lisasid uurijad.

Inna- Katrin Hein
Portaal Tarbija24

Kirjuta kommentaar

Your email address will not be published.Vajalikud väljad on märgitud *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *

Scroll To Top