Broneeri laud!
Home / Retseptid / Kala / Tartar ookeani lõhest ja kurkidest serveeritud kartulipannkoogil sinepikastmega
Tartar ookeani lõhest ja kurkidest serveeritud kartulipannkoogil sinepikastmega

Tartar ookeani lõhest ja kurkidest serveeritud kartulipannkoogil sinepikastmega

Lõhefilee (ookeani, mitte magevee oma)
Marineeritud kurgid (terved)

Marinaad:

Oliiviõli
Meresool, suhkur
Valge veini äädikas

Kartulipannkook:

Kartul
Muna
Sool, värskelt jahvatatud valge pipar
Õli praadimiseks

Kaste:

Dijoni sinep
Kuiv valge vein puuviljaaroomiga Tarapaca Sauvignon Blanc
Oliiviõli

Mis edasi?

Võtame lõhefilee jämedama osa ja lõikame ühesuurusteks kuubikuteks (5-6 mm). Marineeritud kurkidest võtame välja südamiku seemnetega, koorime kurgi ära ja lõikame väikesteks kuubikuteks (5-6 mm).

Segame supilusikatäie oliiviõli, näputäis soola ja suhkrut, paar tilka valge veini äädikat. Valmis maitsesegu valame lõhekuubikutele ja laseme paar minutit seista.

Koorime kartuli ja riivime jämeda riiviga, maitsestame soola ja pipraga ning laseme seista 5 minutit. Seejärel kallame ära mahla, mille sool välja imes, lisame muna. Kuumutame panni, lisame veidi õli ja asetame sinna ümara vormi abil kartulimassi. Praeme mõlemalt poolt krõbeda kooriku tekkimiseni ja järelküpsetame praeahjus 180 °C juures umbes 10 minutit.

Kastme jaoks segame kokku sinepi, oliiviõli ja valge veini. Segame ühtlase konsistentsi saavutamiseni (vedela koore paksus).

Enne serveerimist segame kokku kala ja kurgi. Asetame taldrikule kuuma kartulipannkoogi, sellele kallame läbi samade mõõtmetega vormi valmis tartari. Lisame roale sinepikastet ning kaunistame värske maitserohelisega.

Head isu!
Viktor Shlenduhhov

Kirjuta kommentaar

Your email address will not be published.Vajalikud väljad on märgitud *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *

Scroll To Top